Sport Specialisatie

Bij praktijk Fysio Cesar ben je als (top)sporter ook aan het juiste adres. Of je nu pijnklachten hebt of jezelf beter wilt voorbereiden voor het komende seizoen: Praktijk Fysio Cesar speelt in op jouw persoonlijke wens.

Ervaring als sporter

Eigenaar Bob Middelkoop is zelf actief geweest als honkballer bij HCAW in Bussum en bij Kinheim in Haarlem. Als sporter heeft hij de huidige Overgangsklasse (toen heette dit de 1e klasse) gehaald. Op 21 jarige leeftijd maakte Bob de overstap van het Bussumse HCAW naar het Haarlemse Kinheim. Na 1 jaar in Haarlem moest Bob stoppen vanwege blessure leed.

Blessure in topsport

In 2006 is Bob zelf voor het eerst geblesseerd geraakt. Tijdens een honkbalwedstrijd schoot de schouder uit de kom. Aangezien dit ook de gooi arm was, bleek het seizoen direct voorbij. Een lang fysiotherapie-traject volgde, waardoor Bob hoopte in 2007 weer sterk terug te komen. Helaas ging de schouder, ook tijdens trainingen van honkbal, vaker uit de kom. Een MRI toonde structurele schade aan het labrum (kraakbeen dat fungeert als schouderkom). Een operatie was nodig om deze schade te herstellen. Na een jaar intensieve revalidatie maakte Bob in 2008 zijn rentree in het honkbal. Een half jaar lang ging dit goed, totdat hetzelfde drama zich voltrok: Tijdens een wedstrijd maakte Bob een sliding en zijn schouder ging weer uit de kom. Einde seizoen…. Einde honkbal carrière.

Coaching in (top)sport

Aangezien zijn armen belangrijk zijn voor het beoefenen van zijn werk besloot Bob te stoppen als topsporter en voortaan zijn pijlen te richten op het coachen van topsporters. Hij begon als trainer/coach bij Scimitars Midden-Nederland. Dit is een honkbal school dat gericht is op het verder ontwikkelen van honkbal talenten in de leeftijd 12 tot 18. De afgelopen 5 jaar heeft Bob HCAW Heren 2 gecoacht, een groep talenten in de leeftijd 17 tot 21 jaar die als doel hebben om de hoofdklasse te behalen.

Strength & Conditioning

Tijdens de trainingen werd Bob ingezet als specialist voor Strength & Conditioning. Bij Scimitars was Bob vanaf het begin betrokken bij de opbouw van het gehele S&C programma. Later heeft hij bij Heren 2 en ook bij Heren 1 van HCAW alle Strength & Conditioning trainingen geleid. Sporters zijn dus ook voor prestatie verbetering en kracht ontwikkeling bij praktijk Fysio Cesar op de juiste plek.

Fysiotherapeut in de sport

Tijdens zijn coach jaren was Bob ook het aanspreekpunt binnen Scimitars en HCAW voor alle blessures. Sporters kwamen in de praktijk voor pijnklachten of hielden contact met Bob over de status van de klacht.

Niet alleen in de honkbalwereld heeft Fysio Cesar ervaring met het behandelen van sporters. In 2012/2013 heeft Fysio Cesar de fysiotherapie verzorgd voor voetbalclub BVV ’31. Het eerste elftal kwam destijds uit in de vierde klasse op de zondag.

 by Harry te Nijenhuis on Fysio Cesar | Bussum

Met bloed, zweet & tranen én hele goede therapie met begeleiding liep ik weer binnen 6 maanden pijnloos in het rond.

Wilt u een afspraak maken?

Of heeft u vragen en/of opmerkingen? Dan kunt u:

Bellen op: (+31) 035 691 2760
Een email sturen naar: info@fysiocesar.nl
of gebruik onderstaand formulier

Kom bij ons langs, bel of maak online een afspraak

Adres: Brinklaan 335, 1404 GJ Bussum • Tel: (+31) 035 691 2760 • Email: info@fysiocesar.nl